Naprapati

Vad är naprapati?

Naprapati används för att behandla ömmande, onda eller stela leder och muskler. Man kan få naprapatbehandling om man till exempel har ont i ryggen eller känner sig stel och har ont i nacken eller axlarna.

Vi på Contactvis hjälper dig också med behandling och rehabilitering av idrottsskador. Naprapater använder ofta olika slags metoder och tekniker för att få muskler och leder att fungera som vanligt igen. Man får också hjälp med att hitta orsakerna till smärtan och besvären, som till exempel stress eller en felaktig arbetsställning.

Innan man behandlas diskuterar man alltid igenom sina besvär och eventuella sjukdomar eller skador med naprapaten. Om en behandling sedan är lämplig eller inte bedöms av naprapaten.

Ett behandlingstillfälle tar mellan 45-60 minuter. Det vanligaste är att man behöver mellan två och fyra besök. Det är viktigt att man blir behandlad av en naprapat som är legitimerad om man vill vara säker på att terapeuten är ordentligt utbildad.

Vi hjälper er!

Urban Juneholm – Leg. Naprapat, EPT

Naprapati

Naprapatbehandling- Manuell behandling av muskler och leder i hela rörelseapparaten mha bl a massage, pressur, töjning, ledmanipulation/mobilisering och träning.

Elektroterapi

Skanlab 25 bodywave, ultraljud, interferensström, vacuumpump, NMES, elakupunktur, massagepistol och massagemaskin med infrarött ljus.

Ortopediska fotbäddar

Utprovning och gjutning av individuellt anpassade fotbäddar enligt Balkefors Support. 

Testverksamhet

Löpanalyser på löpband, laktattest för att se tröskelvärden för puls och fart vid löpning och cykling, maxpulstest, löpstyrketest, konditionstest.

Akupunktur

Medicinsk akupunktur samt grunder inom TCM.

Vi hjälper er!

Urban Juneholm – Leg. Naprapat, EPT
Telefon: +46 (0) 705 449 209
E-post:

Träningsupplägg

Utformning av styrkeprogram på gym eller hemma, löpträningsupplägg och löpteknik, kurser i padeltennis med fokus på teknik och skadeförebyggande övningar.